-вішнёвыя костачкі – 100 г
- ваніль - 1 дробка
- настойка язміну – 50 г
- вішнёвы сіроп – 50 г
- спірт - 2 л.
- вада - 1 л
- цукру – 2 кг
З вады і цукру падрыхтоўваюць сіроп.
Затым бяруць вішнёвыя костачкі, таўкуць іх, дадаюць дробку ванілі.
Заліваюць 1 шклянкай вады і кіпяцяць на малым агні 15 хвілін.
Адвар працаэджваюць і злучаюць з сіропам.
Да гэтай сумесі дадаюць настойку язміну, вішнёвы сіроп і 2 л спірту.
Усё добра змешваюць і настойваюць у цёплым месцы 1 месяц.
Пасля гэтага працэджваюць, разліваюць у бутэлькі.
|