-трускаўка - 4,5 кг
-гарэлка - 1,5 л
-вада - 1,5 л
-цукар
1,5 кг трускаўкі пакласці ў шкляны слоік і заліць 1,5 л гарэлкі.
У другі слоік пакласці яшчэ 1,5 кг трускаўкі і заліць вадой на 3 дні.
Праз 3 дні зліць ваду, старанна прафільтраваць.
Гэтай вадой заліць наступныя 1,5 кг ягад і пакінуць яшчэ на 3-4 дні.
Затым ваду працадзіць
і сварыць цукровы сіроп з разліку 400 г цукру на 200 г вады.
Сіроп закіпяціць тройчы, ачысціўшы ад пены і накіпі.
Астыўшы сіроп змяшаць з працэджанай гарэлкай,
разліць па бутэльках і настойваць у плыні 2-3 месяцаў.
|