-цукар - 2 сталовых лыжкі
-сок - 1 цытрыны
-абрыкосы кансерваваныя - 450 грам
-жаўткі яечныя - 2 штукі.
-сліўкі густыя - 200 грам
-маліна - 300 грам
-лікёр малінавы - 1 сталовая лыжка
-трускаўка - 200 грам
Цукар, 6 сталовых лыжак вады і цытрынавы сок паварыць 2-3 хвіліны. Абрыкосы працерці праз сіта, дадаць 4 сталовыя лыжкі сіропу ад абрыкосаў і ўзбіць. Яечныя жаўткі ўзбіць да павелічэння масы ў 2 разы, дадаць цытрынавы сіроп і абрыкосавае пюрэ, перамяшаць. Далей злучыць са ўзбітымі сліўкамі. Прыгатаваную масу пакласці ў форму і паставіць у маразільнік на 3-4 гадзіны. Маліну працерці і ўварыць з лікёрам ці гарэлкай да загусцення. Астудзіць. Пры падачы выкласці парфэ з формы, аформць малінавым соусам, трускаўкай і абрыкосамі.
|