-персікі - 2 штукі.
-бананы - 2 штукі.
-ківі - 2 штукі.
-марожанае ванільнае - 500 грам
-сліўкі густыя - 150 грам
-арэхі лясныя сечаныя ці кедравыя - 50 грам
-вішня для кактэйлю - 4 штукі.
Для соусу:
-маліна - 225 грам
-цукар - 2-4 ст. лыжкі
Для малінавага соусу маліну пратром праз сіта, дададзім цукар па густу. Соус давядзем да кіпення і хутка астудзім. Палову малінавага соусу раскладзём ў 4 шклянкі. Паскладаем пластамі лустачкі персікаў, бананаў і ківі. Зверху пакладзём марозіва і ўзбітыя сліўкі. Пасыплем арэхамі, пальём пакінутым малінавым соусам. Аформім вішнямі. Замест ванільнага марозіва можна браць малінавае марозіва ці джэм, а таксама іншыя ягады і садавіну, у залежнасці ад сезону.
|