-яйка (бялкі) - 2 шт.
-соль - 1 дробка
-цукровая пудра – 170 г
-сліўкі - 400 мл.
Вышмараваць маслам і пракласці харчовай плёнкай глыбокую форму ёмістасцю 2.3 л і даўжынёй 30 см. Пакласці яечныя бялкі і соль у чыстую міску і ўзбіваць у моцную пену. Пакласці цукар ў рондаль і заліць 90 мл (6 ст. л) халоднай вады. Павольна давесці да кіпення і растварыць цукар. Калі сумесь закіпіць, павялічыць агонь і кіпяціць 3 хвіліны. З міксерам, уключаным на максімальную хуткасць, пераліць цукар у яечныя бялкі. У іншай місцы ўзбіць сліўкі ў моцную, але не сухую пену. Акуратна дадаць ўзбітыя сліўкі ў яечную сумесь металічнай лыжкай. Асноўную сумесь пераліць у падрыхтаваную форму і замарозіць на 6 гадзін
|