-малако дамашняе (кіпячонае) - 210 мл;
-сліўкі (тлустыя, кірмашовыя) - 100 мл;
-смятана (густая, кірмашовая) - 110 г;
-жаўткі - 3 шт;
-цукар - 150 г;
-ванільны цукар - 1,5 г.л.;
-какава - 1-2 г.л.;
-цытрынавы сок - 2 г.л.;
-вафлевыя формачкі ;
Сліўкі добра змяшаць са смятанай. Цукар змяшаць з жаўткамі, ванільным цукрам і ўзбіць міксерам. Тонкім струменьчыкам ўліваць халоднае кіпячонае малако і працягваць ўзбіваць. Масу паставіць на агонь, увесь час памешваючы варыць, пакуль правядучы па лыжцы пальцам застанецца выразная паласа (дзесьці 5-7 хвілін). Посуд з сумессю зняць з пліты і паставіць ў халодную ваду для астывання. Увесь час мешаць і пару разоў памяняць ваду. У астыўшую масу ўліць сліўкі са смятанай, добра перамяшаць. Сумесь падзяліць на дзве часткі, ў адну дадаць какаву (папярэдне размешаную з 1 лыжкай сумесі), паставіць ў маразілку на 1 гадзіну, потым перамяшаць і выліць ў форму. У другую частку дадаць цытрынавы сок, перамяшаць, паставіць на 1 гадзіну ў маразілку. Затым добра перамяшаць і таксама выліць ў форму. Паставіць формачкі зноў у маразілку на 5-6 гадзін. У вафлевыя формачкі пакласці парэзанае марозіва з какавай і кружочкі белага цытрынавага марозіва. Можна пасыпаць зверху парашком какавы ці пацерці шакалад.
|