-2 шклянкі цукру,
-1/3 шклянкі мукі,
-6 шклянак малака,
-1.5 г. лыжкі солі,
-6 яйкаў,
-3 шклянкі тлустых слівак,
-1 стал.лыжка ванільнага цукру,
-4 кг таўчонага лёду.
(атрымліваецца 3 кг)
У вялікім рондальчыку злучыць цукар, муку, соль і змяшаць з малаком. Паступова памешваючы, падагрэйце на павольным агні - пакуль сумесь не пачне закіпаць. Асобна ўзбіце яйкі, дадайце трохі гарачай малочнай сумесі, перамяшайце. Затым павольна ўліце яйкі ў астатнюю малочную сумесь, актыўна памешваючы. Ізноў пастаўце на агонь, і ўвесь час памешваючы, награвайце масу ў плыні 5 хвілін. Зніміце атрыманы крэм з агню і астудзіце ў плыні 3 гадзін. Каб на паверхні не ўтварылася скарыначка, накрыйце крэм харчовай плёнкай. Міксерам узбіце крэм разам са сліўкамі, дадайце ванільны цукар. Выліце ў ёмістасць з тоўстымі краямі, накрыйце і пастаўце ў вялікую ёмістасць, наліце ў яе 2 шклянкі вады, выкладзіце лёд, перасыпаючы яго соллю. Пакіньце на 35 хвілін. Раскладзіце марозіва ў форме і пастаўце ў маразільнік на 2-3 гадзіны.
|