-масла сметанкавае - 125 грам
-цукар - 100 грам
-яйка - дзве штукі.
-цытрына - 1/2 шт.
-кардамон - 1/2 г. лыжкі
-мука пшанічная - 100 грам
-марожанае кававае
Масла разатром і ўзаб'ём з цукрам, дадамо, працягваючы ўзбіваць, па адным яйку, цёртую цытрынавую цэдру, здробнены кардамон і муку. Цеста пакласці на змазаны маслам ліст у выглядзе маленькіх аладак, раскачаем іх у тонкія кружкі, злёгку пасыплем цукрам і, калі ёсць, сечаным міндалем. Выпякаем да залацістага колеру. Выняўшы з духоўкі, абгарнем печыва вакол невялікай бутэлькі ў выглядзе габлюшкі. Падамо габлюшку на талерку з шарыкамі кававага марозіва. Пасыплем цёртым шакаладам.
|