на 6 порцый
-гарбата -1,5 ст. лыжкі;
-сліўкі (звычайныя) -- 0,3 л;
-сліўкі густыя -- 0,4 л,
-яйкі -- 6 шт.;
-цукар - 300 г;
-бісквіт;
-міндальныя пірожныя.
Закіпяціўшы 1,5 шклянкі слівак, заварваюць імі 1,5 лыжкі гарбаты на працягу 15 хвілін у зачыненым заварным імбрычку. Затым вадкасць працэджваюць праз тонкае сіта і змешваюць з 6 жаўткамі, узбітымі з 1,25 шклянкі цукру. Атрыманую масу замарожваюць да крэмападобнага стану і змешваюць з 2 шклянкамі вельмі густых ўзбітых слівак. Затым выкладваюць у форму і замарожваюць. Гатовае марозіва падаюць з кавалачкамі бісквіта ці міндальным пірожным.
|