-цукар ці цукровая пудра - 200 г;
-цытрына - 2 штукі;
-сліўкі - 400 мл. (высокай тлустасці);
-ёгурт - 200-300 г.
Перш чым пачаць рыхтаваць марозіва, нам запатрабуецца прыбраць лупіну ў цытрыны, нацерці яе пры дапамозе таркі, затым выціснуць сок з цытрыны. Атрыманы сок, выліваем у цукровую пудру разам з цёртай цэдрай - ўсё пакідаем на некаторы час да растварэння цукровай пудры. Зараз варта добранька астудзіць сліўкі, потым іх пачынаем ўзбіваць. Пры ўзбіванні слівак, ўліваем ёгурт тоненькім струменьчыкам, увесь працэс павінен доўжыцца на працягу 2-3 хвілін. Наступным нашым крокам будзе даданне ў сліўкі цытрынавай сумесі па частках, пры гэтым узбіваць працягваем на працягу 10 хвілін. Аснова пад марозіва гатовая. Адпраўляем яе на 2 гадзіны ў халадзільнік. Гэты рэцэпт вельмі добры тым, што выкарыстоўваць не абавязкова адмысловую марожаніцу. А калі Вы захочаце змяніць кансістэнцыю марозіва на больш далікатную, то пасля першай гадзіны, можна ўзбіць масу, якая павінна ўжо трохі замерзнуць, яшчэ некалькі разоў. Марозіва з ёгурта і цытрыны гатова!
|