-бісквіт (кубікамі) – 50 г
-брэндзі - 4 ст.л.
-каштанавае пюрэ (несалодкае) – 220 г
-чорны шакалад (парэзаны) – 100 г
-цукар - 3 ст.л.
-заварны крэм - 250 мл
-сліўкі (падвойныя) - 450 мл
-какава-парашок (для вобмешкі).
Пакласці ў міску бісквіт і заліць брэндзі. Перамяшаць і даць пастаяць 15 хвілін. Размяшаць з каштанавым пюрэ, парэзаным шакаладам, цукрам і крэмам. Ўзбіць злёгку сліўкі, затым дадаць іх у сумесь з каштанамі. Вышмараваць маслам 8 маленькіх керамічных формачак, пракласці іх пергаментам, раскласці сумесь па формачках і замарозіць на 3 гадзіны. Перад тым, як падаваць, прыбраць паперу і пасыпаць какавай. На нататку. Кансерваванае несалодкае каштанавае пюрэ робіцца са свежых каштанаў. Не палохайцеся карычневых неапетытных шарыкаў, якія вы ўбачыце, калі адкрыеце слоік - каштаны выдатна падыходзяць як аснова для дэсертаў і вельмі смачныя. Каб зрабіць вельмі хуткі і просты каштанавы дэсерт, змяшайце пюрэ з херасам ці брэндзі, дадайце трохі ўзбітых слівак і разламанага безэ і папырскайце растопленым шакаладам.
|