Для сметанкавага крэму:
-4 яечных жаўтка,
-2,5 ст. лыжкі цукровага пяску,
-1 шклянка тлустых слівак,
-1 шклянка нетлустых слівак,
-некалькі кропель ванільнай эсэнцыі.
Для карамельнай верхавіны:
-3,5 шклянкі цукру,
-3 ст. лыжкі вады.
Змяшаць яечныя жаўткі з цукрам. Дадаць сліўкі, размяшаць і дадаць некалькі кропель ванільнай эсэнцыі. Выкласці крэм у посуд ёмістасцю 1 л. Паставіць пасудзіну ў рондаль з гарачай вадой (пласт вады вышынёй 2,5 см). Запякаць крэм у духавай шафе 45 хвілін пры тэмпературы 145°С. Затым пакінуць на ноч ў халадзільніку. На наступны дзень трэба прыгатаваць карамель. Для гэтага растварыць цукар у вадзе, змясціўшы яго ў рондаль і давядучы да кіпення, затым кіпяціць на павольным агні, пакуль сумесь не згусне. Тры чвэрці атрыманай карамелі хуценька пакласці на паверхню крэму, а рэштку карамелі – на добра змазаны маслам паднос. Падаваць крэм-бруле на гэтым падносе.
|