-маліна - 225 грам
-цэдра цёртая і сок 1 лайма
-апельсінавы сок - 300 мл
-цукровая пудра - 225 грам
-яечныя бялкі - 2 штукі.
Ягады перабяром і праколем, пратром праз сіта. Цэдру, сок лайма, апельсінавы сок і палову нормы цукровай пудры грэйце на павольным агні пры сталым памешванні, пакуль не растопіцца цукар. Давядзем да кіпення і варым 5 хвілін. Перальём сумесь у кантэйнер для замарозкі, дадзім астыць, далей пастаўце ў маразільнік на 2 гадзіны, памешваючы час ад часу, каб разбіць ўтвараючыяся крышталі лёду. Злучым лёдавую сумесь з малінавым пюрэ і паставім ў маразільнік яшчэ на 2 гадзіны. Часам памешвайце. Ўзаб'ём яечныя бялкі ў пену. Па адной лыжцы дадавайце пакінутую цукровую пудру. Ўзбівайце, пакуль бялковая сумесь не стане густой і гладкай. Далей злучым з малінавым марозівам і паставім у маразільнік яшчэ на 1 гадзіну. Падаём марозіва з ягадным сіропам.
|