-яечны жаўток - тры штукі.
-цукар - 3/4 шклянкі
-ванілін - 1 дробка
-жэлацін - адна гарбатная лыжка
-вада - 1 шклянка
-сліўкі - 2 шклянкі
-садавіна. свежыя, ягады - для афармлення
Жаўткі разатром з цукрам і ванілінам. Жэлацін замочым у халоднай кіпячонай вадзе да набракання. Сліўкі злучым з жаўткамі, дададзім жэлацін і зварым на слабым агні, памешваючы драўлянай лапатачкай. Як толькі маса згусне і знікне пена, знімем з агню, працэдзім, астудзім, выльем у форму і паставім у маразільную камеру на 2-3 гадзіны. Напачатку замарожвання 2 разы перамяшаем. Пры падачы аформім марозіва лустачкамі садавіны, ягадамі.
|