-100 г марозіва,
-30 г соусу,
-30-50 г садавіны
Ў дэсертнае марозіва ўваходзяць усе віды марозіва: сметанкавае, шакаладнае, фруктовае і г. д. Падаваць гэта марозіва патрэбна з рознымі гарнірамі ці араматычнымі соусамі і лікёра-гарэлкавымі вырабамі. У якасці гарніраў ужываецца свежая ці кансерваваная садавіна і ягады, арэхі, ўзбітыя сліўкі. Араматычныя соусы ўяўляюць сабою адмыслова прыгатаваныя сумесі з некалькіх відаў садавіны з даданнем араматычных рэчываў. Марозіва афармляюць гарнірамі і соусамі, папярэдне астуджанымі да 2-4°, непасрэдна перад падачай.
|