-марозіва - 500 грам
-грушы сакавітыя - чатыры штукі.
-цукровая пудра - 1 шклянка
-шакалад - 100 грам
-віно - 1/2 шклянкі
-ванільны цукар - 1/2 г. лыжкі
Цукровую пудру змяшаем з 1 шклянкай вады і віном да поўнага растварэння. Дададзім ванільны цукар, прагрэем на моцным агні на працягу 10 хвілін, далей знімем з агню. Грушы ачысцім, разрэжам напалову, выдалім асяродак, апусцім у цёплы сіроп, паставім на агонь і праварым 3 хвіліны. Знімем з агню, астудзім, далей вымем грушы з сіропу, дадзім сцячы вадкасці і астудзім. Перад падачай пакладзем у крэманкі па 2 шарыка марозіва і 2 палоўкі груш, аформім растопленым шакаладам.
|