-3/4 кубка цукровага пяску
-3/4 кубка вады
-8 яечных жаўткоў
-1 кубак слівак
-1 гарбатная лыжка міндальнай эсэнцыі
-2 сталовых лыжкі дробна насечаных міндальных арэхаў
Насыпце цукар у рондаль, наліце вады і закіпеціце, увесь час памешваючы. Трымайце на агні 5 хвілін. Зніміце і астудзіце. Наліце гэты сіроп у пасудзіну для падрыхтоўкі страў на пару. Узбіце жаўткі і дадайце 3 сталовых лыжкі сіропу. Пастаўце на пару, увесь час памешваючы драўлянай лыжкай. Калі сумесь пачне гусцець, пакрываючы лыжку, зніміце і астудзіце, працягваючы памешваць. Крута ўзбіце сліўкі. Дадайце міндальную эсэнцыю і сечаныя арэхі да ўзбітых жаўткоў і ўзбітыя сліўкі. Уліце атрыманую сумесь у форму для пудынгу і пастаўце ў халадзільнік. Перад тым, як падаць, пасыпце сечанымі міндальнымі арэхамі.
|