-размарын - 2 дробкі
-фісташкі - 80 грам
-яечны жаўток - восем штук.
-мёд вадкі - 160 грам
-соль
-сліўкі - 750 мл
-цэдра цёртая і сок - 2 цытрыны
-варэнне з шыпшыны, кізіла ці брусніцы - 300 грам
Размарын абсмажыць на масле, фісташкі дробна пасякчы, дадаць да размарына і злёгку абсмажыць. Жаўткі разцерці з мёдам і соллю, далей ўзбіць на гарачай вадзяной лазні. Астудзіць, паставіўшы ў ледзяную ваду і ўвесь час памешваючы. У мядовую масу дадаць фісташкі з размарынам. Сліўкі ўзбіць, злучыць іх з мядовай масай. Перакласці крэм у прастакутную форму, высланую плёнкай, і паставіць на 8 гадзін ў маразільную камеру. Цэдру і сок цытрын змяшаць з варэннем. Парфэ злёгку размарозіць у халадзільніку і выкласці на талерку. Пры падачы нарэжаць лустачкамі, аформіць варэннем.
|