-жэлацін - 1 сталовая лыжка
-цукар -яечны жаўток
- 6 -яечны бялок
- 4 -сок цытрынавы
- 3/4 шклянкі
-цэдра цытрынавая цёртая - 1 сталовая лыжка
-сліўкі ўзбітыя 30%-й тлустасці - 1,5 шклянкі
Жэлацін замочыць у 4 шклянках халоднай кіпячонай вады да празрыстасці макулінак. Яечныя жаўткі разцерці з цукрам да загусцення. Уваліць цытрынавы сок і размяшаць. Паставіць на слабы агонь і, бесперапынна ўзбіваючы, прагрэйць да загусцення, не даючы закіпець. Пакласці жэлацін і прагрэць, памешваючы, да яго растварэння. Дадаць цэдру, зняць з агню і астудзіць. Яечныя бялкі ўзабіць ў пышную пену, злучыць з цытрынавай сумессю, увясці сліўкі і асцярожна перамяшаць. З дапамогай складзенай удвая стужкі з прамасленага пергамента нарасціць края формы, акуратна пераліць у яе парфэ, разраўняць паверхню лапатачкай і астудзіць да застудневання. Перад падачай пергамент асцярожна выдаліць, аформіць парфэ ўзбітымі сліўкамі і цэдрай.
|