-трускаўка - 100 грам
-цукар - 1 шклянка
-малако - 120 грам
-жаўткі яечныя - 4 штукі.
-сліўкі густыя - 3 шклянкі
-сіроп апельсінавы - 4 сталовых лыжкі
Трускаўку здробнім у блендэры, дададзім паўшклянкі цукру і перамяшаем. Жаўткі, злучым з пакінутым цукрам, малаком і нагрэем на вадзяной лазні да загусцення пры памешванні, далей злёгку астудзім і злучым з паловай клубнічнага пюрэ. Сліўкі ўзаб'ём на холадзе да пышнай масы і злучым з часткай яечна-клубнічнай масы. Выкладзем 1/3 частку слівачна-клубнічнай масы ў форму, высланую плёнкай і паставім у маразільнік на 30 хвілін, далей выкладзем пакінутае яечна-клубнічнае пюрэ, зверху пакінутую слівачна-клубнічную масу і паставім у маразільнік на 4 гадзіны. Дэсерт вымем з формы, нарэжам на порцыі і пальём сіропам. Аформім дэсерт трускаўкай і ўзбітымі сліўкамі.
|