-агрэст – 200 г
-яйка (жаўток) - 4 шт.
-цукар - 2 ст.л.
-лікёр цытрынавы - 6 ст.л.
-каньяк - 2 ст.л.
-сліўкі густыя - 1 шклянка.
Ягады прамыць, абсушыць, пратыкнуць драўлянай лучынай, заліць сумессю лікёру і каньяку і вытрымаць не меней 30 хвілін. Жаўткі расцерці з цукрам, ўліць 3 сталовыя лыжкі вады і ўзбіваць на вадзяной лазні да атрымання густой пены. Затым посуд з жаўтковай масай адразу змясціць у халодную ваду з лёдам і ўзбіваць сумесь да астуджэння (яна павінна павялічыцца ў памеры і пасвятлець). Сліўкі ўзбіць і злучыць з жаўткамі. Пасля гэтага дадаць агрэст, асцярожна перамяшаць, раскласці ў металічныя формы і замарозіць. Перад падачай парфэ вытрымаць на працягу 1 гадзіны ў халадзільніку і разрэзаць на порцыі.
|