-малако - 200 грам
-сліўкі - 200 грам
-жаўток яечны - 1 штука
-цукар - 80 грам
-жэлацін - 24 грам
-садавіна кансерваваная - 300 грам
-ванілін па густу
Жэлацін замачыць у астуджанай кіпячонай вадзе з разліку 1:6 і пакінуць на час для набракання. Жаўток злучым з малаком, дададзім цукар, ванілін і будзем ўзабіваць на вадзяной лазні датуль, пакуль крэм не згусне. Далей увядзём набрыняўшы жэлацін, растварыць, памешваючы. Крэм астудзім і дададзім палову ўзбітых слівак. Перакладзём крэм у змочаную вадой форму і астудзім да застудневання. Пры падачы аформім парфэ ўзбітымі сліўкамі і кансерваванай садавінай.
|