-узбітыя сліўкі -250 мл
-смятана -250 г
-цукар -60 г
-ванілін -1/2 г.л.
-апельсінавы сок -2 ст.л.
-цытрынавы сок -2 г.л.
-чэрымойя (мякаць) -125 г
-апельсіны -400 г
-апельсінавая цэдра -1 г.л.
для ўпрыгожвання:
-лісточкі мяты
-апельсінавая цэдра -2 г.л.
Узбіце смятану і сліўкі ў моцную пену і прыбярыце ў халадзільнік. Як толькі сумесь астудзіцца, працягніце ўзбіванне, паступова дадаючы цукар, ванілін, соль, апельсінавы і цытрынавы сок. Крэм павінен атрымацца ў меру крутым, але не перашчыруйце, бо ён можа ператварыцца ў масла. У блендэры злучыць палову нормы мякаці чэрымойі і 1 г.л. апельсінавай цэдры. Пакінутую мякаць чэрымойі парэзаць буйнымі кавалачкамі з разліку на 4-6 кубічкаў для парфэ. У парцыённую крэманку пакласці пласт крэму, вычышчаныя ад плёнак долькі апельсіна, другі пласт крэму, затым - пюрэ чэрымойі і зноў крэм. Кожную порцыю ўпрыгожце лісточкамі мяты і апельсінавай цэдрай.
|