-ягады (маліна, чарніца, агрэст) - 200 грам
-яечны жаўток - чатыры штукі.
-цукар - дзве сталовых лыжкі
-лікёр цытрынавы - 6 сталовых лыжак
-каньяк - дзве сталовых лыжкі
-сліўкі густыя - 1 шклянка
Ягады прамыем, абсушым, зальём сумессю лікёру і каньяку і вытрымаем не меней 30 хвілін. Жаўткі разатром з цукрам, увальём 3 сталовыя лыжкі вады і ўзаб'ём на вадзяной лазні да атрымання густой пены. Далей посуд з жаўтковай масай адразу змесцім у халодную ваду з лёдам і ўзаб'ём сумесь да астуджэння. Сліўкі ўзаб'ём і злучым з жаўткамі. Пасля гэтага дадзім ягады, асцярожна перамяшаем, раскладзём у металічныя формы і замарозім. Перад падачай парфэ вытрымаем на працягу 1 гадзіны ў халадзільніку і разрэжам на порцыі.
|