-яечны жаўток - пяць штук.
-цукар - 125 грам і чатыры сталовых лыжкі
-каньяк - адна сталовая лыжка
-віно белае сухое - адна сталовая лыжка
-карыца молатая - адна гарбатная лыжка
-сліўкі густыя - 500 грам
-чарнасліў - 100 грам
-гарбата - 2 шклянкі
Жаўткі ўзаб'ём з цукрам, каньяком і віном на вадзяной лазні да аднастайнай кансістэнцыі, дадзім карыцу. Калі атрыманая маса згусне, пераставім яе на лёд і, працягваючы памешваць, астудзім. Сліўкі ўзаб'ём ва ўстойлівую пену і асцярожна перамяшаем з астуджаным крэмам. Форму для парфэ высцелем плёнкай, выкладзем у яе прыгатаваную масу і паставім на ноч у маразільную камеру. За 2 гадзіны да падачы вымем парфэ з маразільнай камеры. Чарнасліў зальём вадой. Пасля набракання ваду сальём, выдалім костачкі і сварым чарнасліў у салодкай гарбаце да размякчэння. Чарнасліў вымем, а сіроп уварым да загусцення. Астудзім. Пры падачы выкладзем парфэ з формы, пальём сіропам, вакол пакладзем чарнасліў.
|