-лайм ці цытрыны - 4 шт.
-яйка (бялок) - 4 шт.
-цукар – 150 г
-хурма - 2 шт.
-дыня (невялікая) - 2 шт.
Дробнай таркай сатрыце цэдру з 3 лаймаў. Ад пакінутага лайма адрэжце 4 лустачкі, адкладзіце іх у бок. З усіх пладоў лайма выцісніце сок. Бялкі ўзбіце, ўсыпаючы цукар у тры прыёма. Дадайце 2/3 цэдры і 150 мл соку лайма, перамяшайце. Жэлацін замачыце. Затым распусціце на слабым агні, да поўнага растварэння, не дапушчаючы кіпення. Ўліце яго тонкім струменьчыкам у бялковую масу, увесь час памешваючы. Форму кальца спаласніце халоднай вадой, выкладзіце ў яе масу, пастаўце на 3 гадзіны ў халадзільнік. Плады хурмы прамыйце, разрэжце напалову, выдаліце костачкі, ачысціце і пратрыце праз сіта, дадаўшы пакінутую цэдру і сок лайма. Перад падачай форму кальца апусціце на некалькі секунд ў гарачую ваду і перакуліце парфэ на талерку, вакол раскладзіце пюрэ з хурмы. Аформіце лустачкамі лайма і шарыкамі дыні
|