-персікавае варэнне – 370 г
-персікі (не вельмі спелыя) - 5 шт.
-яйка (жаўток) - 2 шт.
-цукровая пудра – 100 г
-сліўкі (тлустыя) - 300 мл
-печыва амарэтто (паламанае) – 75 г.
Пракласці падвойным пластом харчовай плёнкі форму для кекса ці пластыкавую скрынку для маразілкі. Пакласці варэнне і 200 мл вады ў маленькі рондаль і награваць на павольным агні, пакуль варэнне не растане. Дадаць цэлыя персікі, накрыць і варыць на павольным агні каля 30 хвілін, паварочваючы персікі час ад часу, пакуль яны не будуць мяккімі. Даць астыць злёгку, затым дастаць персікі з рондаля і ачысціць ад костачак. Пакласці 4 вычышчаных ад костачак персіка у кухонны камбайн з вадой з-пад варэння. Ўзбіць ў пюрэ, а затым прапусціць праз сіта, каб пазбавіцца ад лупіны. Ачысціць апошні персік і парэзаць мякаць на маленькія кавалачкі - дадаць ў пюрэ. Пакласці жаўткі, цукар і 2 ст. л персікавага пюрэ ў металічную ці шкляную міску і паставіць на рондаль з павольна кіпячай вадой. Ўзбіваць да бледнага колеру і да гушчыні. Ўзбіць сліўкі, пакуль яны не пачнуць трымаць форму, і дадаць у яечную сумесь. Дадаць пакінутае пюрэ. Пераліць ў форму, пракладзеную плёнкай, пасыпаўшы пакінутым печывам. Накрыць плёнкай і замарозіць. Падаваць: вывярнуць на талерку, зняць плёнку і парэзаць на кавалкі.
|