Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дэсерт

    ПАРФЭ З ПРАЛІНЕ

    для праліне:

    -цукровая пудра – 200 г

    -міндаль – 75 г

    для парфэ:

    -яйка (падзяліць жаўткі і бялкі)

    - 4 шт. -цукровая пудра

    – 40 г -ваніль (разрэзаць напалову)

    - 1 струк -сліўкі (падвойныя) - 300 мл.

     

    Зрабіць праліне. Павольна растапіць цукровую пудру ў рондалі на павольным агні, пакуль яна не стане лёгкай, залацістай карамеллю. Не памешвайце, проста паварочвайце рондаль, каб яна раўнамерна награвалася. Зняць з агню, дадаць міндаль і паварочваць рондаль, каб арэхі былі цалкам пакрыты карамеллю. Пераліць сумесь на старанна змазаную маслам бляху, даць расцячыся і даць зацвярдзець. Астуджаную праліне разламаць на кавалачкі і пракруціць ў кухонным камбайне ўсяго пару секунд, каб паламаць драбней. Каб зрабіць парфэ, трэба ўзбіць яечныя жаўткі, цукар і семечкі са струка ванілі да бледнай масы. У другой місцы ўзбіць сліўкі да утварэння невялікіх пікаў. Ўзбіць яечныя бялкі да пікаў, але не ў сухую пену. Вялікай металічнай лыжкай перамяшаць сліўкі з жаўткамі. Акуратна перамяшаць яечныя бялкі з 3/4 праліне. Перакласці сумесь у форму, ёмістасцю 900 г, пракладзеную харчовай плёнкай. Замарозіць на 4 гадзіны да зацвярдзення. Перавярнуць форму і дастаць парфэ з дапамогай плёнкі. Акуратна парэзаць на 16 кавалкаў. Паскладаць па 2 кавалка на талерку, упрыгожыць праліне і падаваць.

    Катэгорыя: Дэсерт | Дабавіў: wawkalaki (02.07.2014)
    Праглядаў: 230 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar