для праліне:
-цукровая пудра – 200 г
-міндаль – 75 г
для парфэ:
-яйка (падзяліць жаўткі і бялкі)
- 4 шт. -цукровая пудра
– 40 г -ваніль (разрэзаць напалову)
- 1 струк -сліўкі (падвойныя) - 300 мл.
Зрабіць праліне. Павольна растапіць цукровую пудру ў рондалі на павольным агні, пакуль яна не стане лёгкай, залацістай карамеллю. Не памешвайце, проста паварочвайце рондаль, каб яна раўнамерна награвалася. Зняць з агню, дадаць міндаль і паварочваць рондаль, каб арэхі былі цалкам пакрыты карамеллю. Пераліць сумесь на старанна змазаную маслам бляху, даць расцячыся і даць зацвярдзець. Астуджаную праліне разламаць на кавалачкі і пракруціць ў кухонным камбайне ўсяго пару секунд, каб паламаць драбней. Каб зрабіць парфэ, трэба ўзбіць яечныя жаўткі, цукар і семечкі са струка ванілі да бледнай масы. У другой місцы ўзбіць сліўкі да утварэння невялікіх пікаў. Ўзбіць яечныя бялкі да пікаў, але не ў сухую пену. Вялікай металічнай лыжкай перамяшаць сліўкі з жаўткамі. Акуратна перамяшаць яечныя бялкі з 3/4 праліне. Перакласці сумесь у форму, ёмістасцю 900 г, пракладзеную харчовай плёнкай. Замарозіць на 4 гадзіны да зацвярдзення. Перавярнуць форму і дастаць парфэ з дапамогай плёнкі. Акуратна парэзаць на 16 кавалкаў. Паскладаць па 2 кавалка на талерку, упрыгожыць праліне і падаваць.
|