-маліна – 200 г
-цукровая пудра - 2 ст.л.
-трускаўка – 100 г
-лікёр амарэтто - 2 ст.л.
Вышмараваць маслам і пракласці харчовай плёнкай глыбокую форму ёмістасцю 2.3 л і даўжынёй 30 см. Пакласці печыва ў пластыкавы пакет і раздрабніць качалкай. Прапусціць 100 г маліны праз сіта ў міску, каб пазбавіцца ад костачак. Пакласці пакінутыя ягады ў другую міску, перамяшаць з 1 ст. л цукровай пудры і раздрабніць адным з канцоў качалкі. Пакласці палову сумесі для парфэ ў асобную міску, затым дадаць лікёр амарэтто і раздробненае печыва. Ў другую палову сумясі дадаць размятую садавіну і 2 ст. л маліны, прапушчанай праз сіта. Пераліць палову сумесі з печывам у падрыхтаваную форму і замарозіць на 45 хвілін. Дастаць з маразілкі. Пераліць ўсю фруктовую сумесь на пласт з печывам і зноў замарозіць на 45 хвілін. Ізноў дастаць і зверху выкласці пакінутую сумесь з печывам. Замарозіць на 6 гадзін. Прайсціся нажом паміж плёнкай і формай і накрыць талеркай форму з гатовым парфэ. Перавярнуць парфэ на талерку, зняць плёнку і ўпрыгожыць чырвонай парэчкай.
|