для асновы:
-пернікі (без начыння) – 250 г
-цукар – 150 г
-цёмны ром - 2 ст.л.
-яйка (жаўток) - 4 шт.
-сліўкі (тлустыя) - 500 мл
для соусу:
-цукар – 100 г
-апельсінавы лікёр - 2 ст.л.
-сухое чырвонае віно - 250 мл
-крухмал - 1 ст.л.
Пернікі пракруціць праз мясасечку з дробнай насадкай. Яечныя жаўткі расцерці з цукрам да аднастайнасці і асцярожна ўвесці ў атрыманую сумесь ўзбітыя сліўкі. Перамяшаць пернікавую дробку з крэмам, выкласці ў раздымную круглую форму і прыбраць у халадзільнік. Для падрыхтоўкі соусу віно падагрэць з цукрам і апельсінавым лікёрам, загусціць разведзеным у невялікай колькасці вады крухмалам і астудзіць. Застыўшае парфэ нарэзаць лустачкамі, паліць соусам і падаваць.
|