- трыпутнік (лісце) – 15 г
- снітка – 15 г
- баршчэўнік – 15 г
- мальва – 15 г
- яйка - 1 шт.
- сметанкавае масла – 10 г
- соль
- перац.
Адвараную, дробна нарэзаную зеляніну тушаць са сметанкавым маслам 3-4 хвіліны, дадаюць соль, спецыі. Падрыхтаваныя такім чынам прадукты выкарыстоўваюць як фарш.
Амлетную сумесь (яйка, малако, соль) выліваюць на патэльню з растопленым тлушчам і смажаць.
Калі маса злёгку згусне, на сярэдзіну кладуць фарш, зачыняюць з двух бакоў згуслай масай, надаўшы амлету форму піражка, дасмажваюць. Гатовы амлет перакладаюць на талерку швом уніз.
|