- яйка - 1 шт.
- шчаўе – 50 г
- топленае масла – 20 г
- рэпчатая цыбуля – 25 г
- зеляніна кінза – 10 г
- соль.
Падрыхтаванае шчаўе закладваюць у кіпячую падсоленую ваду (20 г солі на 1 л вады) і вараць 5 хвілін, адкідваюць на друшляк, даюць вадзе сцячы, шаткуюць. Нашаткаваную рэпчатую цыбулю пасеруюць на сметанкавым масле.
Шаткаванае шчаўе, пасераваную рэпчатую цыбулю, нарэзаную зеляніну кінзы кладуць на патэльню з растопленым маслам і заліваюць амлетнай сумессю, змешваюць і смажаць 5-7 хвілін.
Як толькі амлетная маса згусне, краі амлету загінаюць з двух бакоў да сярэдзіны, надаючы яму форму даўгаватага піражка. Пры падачы да стала паліваюць маслам.
|