(французская кухня)
- 3 яйкі
- 1 ст. л. цукровай пудры
- 3 ст. л. апельсінавага лікёру
- 1 ст. л. сметанкавага масла.
Жаўткі расцерці дабяла з цукровай пудрай, уліць лікёр, добра размяшаць. Бялкі ўзбіць венцам да утварэння лёгкай паветранай пены. Патэльню дыяметрам 25-30 см разагрэць на моцным агні. растапіць сметанкавае масла. Адначасова падагрэць талерку. Падрыхтаваныя жаўткі і бялкі змяшаць і хутка выліць на гарачую патэльню, нахіляючы яе ў розныя бакі для раўнамернага расцякання яечнай масы па патэльні. Калі рулет знізу падрумяніцца (зверху ён не павінен застываць), прыпадняць адзін край амлету, падвесці пад яго летнюю талерку і ссунуць амлет на яе. Адразу ж падаць да стала. На амлет можна пакласці печаныя яблыкі.
|