Начынне:
-100 г вычышчаных грэцкіх арэхаў,
-50 г цукру,
-1 ст. лыжка вады,
-3 ст. лыжкі слівак ці малака,
-кавалачак сметанкавага масла,
-ванілін,
-цэдра цытрыны.
Гэтыя амлеты робяцца гэтак жа, як і амлеты з яблычным начыннем, але пракладаюцца арэхавым начыннем, якое падрыхтоўваюць наступным чынам: грэцкія арэхі нацерці і змяшаць з цукрам, звараным з 1 сталовай лыжкай вады. Затым дадаць сліўкі ці малако, кавалачак масла, ванілін, цытрынавую цэдру. Усё размяшаць і астудзіць, а затым вышмараваць амлеты, апырскаць зверху тлушчам і запекчы ў духоўцы.
|