Усе кампаненты для "Амлету салодкага" (гл. вышэй).
Для начыння:
-500 г яблыкаў,
-белае віно ці цытрынавы сок,
-2 жаўтка,
-70 г цукру,
-2 узбітых бялка,
-50 г сечанага міндаля,
-тлушч,
-паніровачныя сухары,
-цукровая пудра.
Форму для торта падмазаць тлушчам і абсыпаць прасеянымі сухарамі. Пакласці ў яе гатовы амлет і вышмараваць яблычным начыннем, прыгатаваным так: яблыкі нарэзаць, прыпусціць з невялікай колькасцю белага віна ці цытрынавым сокам і працерці скрозь сіта.
Яечныя жаўткі расцерці з цукрам, дадаць узбітыя бялкі, сечаны міндаль і змяшаць з яблычным пюрэ. Вышмараваўшы амлет гэтым начыннем, пакласці на яго другі амлет, ізноў вышмараваць начыннем, пакласці трэці амлет і вышмараваць яго тлушчам.
Форму паставіць у духоўку і запекчы. Гатовы выраб пасыпаць цукровай пудрай і асцярожна нарэзаць порцыямі.
|