-1/4 кураняці,
-2 памідора,
-зеляніна пятрушкі,
-20 г сметанкавага масла для пасеравання цыбулі,
-20 г рэпчатай цыбулі,
-анчоусная паста,
-1 цытрына,
-8 яйкаў,
-8 cm. лыжак малака,
-40 г сметанкавага масла для амлету.
Мяса з грудкі запечанага кураняці нарэзаць тонкімі лустачкамі і выгрэць. Цыбулю спасераваць на масле, расцерці яго з анчоуснай пастай, дадаць сок цытрыны і цёртую цэдру. На патэльню з маслам выліць сумесь для амлету і, як толькі яна пачне згортвацца, выкласці на яе курынае мяса, лустачкі памідораў, пасыпаць зелянінай пятрушкі, дадаць цыбулю з заправамі, скласці амлет напалову і запекчы ў духоўцы. Падаць з бульбай і гародніннай салатай.
|