-3 яйкі,
-2 ст. лыжкі цёртай брынзы,
-цёртага сыра,
-падсмажаных памідораў,
-дробна нарэзаных тушаных грыбоў,
-каўбасы ці вяндліны,
-1 ст. лыжка сметанкавага масла,
-зеляніна пятрушкі.
Яйкі добра ўзбіць, атрыманую аднастайную сумесь злучыць з паловай адной з начынняў па жаданні. Сумесь наліць на патэльню, папярэдне разагрэць ў ёй масла, і смажыць на моцным агні (патэльню злёгку падтрасаць, каб яечная маса не прыстала да дна). Калі сярэдзіна амлету пачне гусцець, выкласці на яе па дыяганалі астатняе начынне. Гатовы амлет скласці напалову і змясціць на нагрэтую талерку. Затым паліць яго растопленым маслам, пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі і падаваць у гарачым выглядзе.
|