-8 яйкаў,
-2 ст. лыжкі вады,
-1 ст. лыжка цукру,
-1 шклянка вішань з вішнёўкі ці варэння,
-цукровая пудра,
-масла для пячэння,
-каньяк.
Прыгатаваць яечную масу. Падчас узбівання паступова ўвесці 2 сталовыя лыжкі вады і цукар. З прыгатаванай масы (яе можна па жаданні падзяліць на дзве ці чатыры порцыі) падсмажыць на гарачай, змазанай сметанкавым маслам патэльні амлеты. Калі краі амлету злёгку зацвярдзеюць, хутка пакрыць яго вішнямі, пасыпаць цукровай пудрай і смажыць яшчэ каля хвіліны. Гатовы амлет скласці напалову, асцярожна перакласці на талерку, упрыгожыць вішнямі і апырскаць каньяком.
|