-6 яйкаў,
-1 шклянка малака,
-алей,
-соль.
Для пюрэ:
-400 г шпінату,
-50 г шчаўя,
-1,5 гарбатныя лыжкі мукі,
-1,25 ст. лыжкі сметанкавага масла,
-1/4 шклянкі адвара,
-1/4 шклянкі слівак,
-1 жаўток,
-цукар,
-соль.
Шпінат і шчаўе адварыць у падсоленай вадзе, адцадзіць, працерці; муку падрумяніць у масле, злучыць з адварам, закіпяціць, дадаць працёртую зеляніну, сліўкі, змяшаныя з жаўтком, масла, соль, цукар і выгрэць, не даводзячы да кіпення.
Яйкі змяшаць з малаком, пасаліць, выліць на вялікую патэльню у якой закіпела маслам і запекчы ў духоўцы два амлеты.
Перакласці адзін з іх на змазаную маслам глыбокую талерку, зверху змесцаваць пюрэ, накрыць другім амлетам, папырскаць маслам і злёгку выгрэць у духоўцы. Падаваць адразу ж з маслам.
|