-6 яйкаў,
-40 г сметанкавага масла,
-300 г шампіньёнаў,
-50 г рэпчатай цыбулі,
-20 г мукі,
-4-5 ст. лыжак смятаны,
-1 ст. лыжка сечанага кропу,
-1 ст. лыжка сечанай зеляніны пятрушкі,
-перац,
-соль.
Грыбы спаласнуць, зняць плёнку, тонка нашаткаваць, дадаць вычышчаную і нарэзаную кружочкамі цыбулю, пакласці ў рондаль, заліць 2-3 сталовымі лыжкамі вады і варыць у зачыненым рондалі на моцным агні.
Муку развесці ў некалькіх лыжках халоднага булёна, дадаць да грыбоў, закіпяціць. Заправіць па густу соллю і перцам. Зеляніну і грыбы злучыць са смятанай.
Яйкі старанна ўзбіць у рондальчыку венцам ці міксерам, падліваючы ваду, пасаліць. Затым выліць сумесь на патэльню, на разагрэтае масла, і смажыць на слабым агні.
Час ад часу прыўздымаць амлет лапатачкай ці шырокім нажом, каб вадкая яечная маса сцякала на дно, пакуль не падрумяніцца.
У сярэдзіну амлету пакласці грыбную масу са смятанай і зелянінай, скласці яго напалову і падаць гарачым, нарэзаным на кавалкі, упрыгожаным зелянінай пятрушкі.
|