-100 г вельмі тлустай добрай свініны,
-2 - 3 небуйных бульбіны,
-1 сярэдняя цыбуліна,
-80 - 100 г. любога цвёрдага сыра,
-3 - 4 яйкі,
-спецыі - па густу.
Рэжам свініну тонкімі лустачкамі і ўкладваем імі ўсё дно патэльні, смажым яе так, каб сала напалілася як мага больш. Затым смажым там жа вычышчаную і парэзаную тонкімі лустачкамі бульбу.
Калі яна будзе амаль гатовай, пасыпаем яе дробна нарэзанай цыбуляй, затым - усім нацёртым сырам і затым заліваем яйкамі, узбоўтанымі са спецыямі (можна выкарыстоўваць перац чорны і чырвоны, хмелі-сунелі і Вегету замест солі).
Адразу ж зачыняем вечкам і даводзім да гатовасці, а затым настойваем пад вечкам яшчэ 15 - 25 хвілін.
Ідэя складаецца ў тым, каб увесь вытапіўшыйся тлушч сабраўся назад у атрыманы амлет - у ідэале ён сам саскоквае з патэльні. Падаваць з кетчупам і півам.
|