- слімакі (паляндвіца) – 400 г
- араматычныя карэнні (вараныя) – 100 г
- бульба (вараная) - 2 шт.
- яйка - 4 шт.
- малако - 1/2 шклянкі
- белы хлеб (чэрствы) - 2 лустачкі
- сметанкавае масла – 50 г
- мука - 4 ст.л.
- мушкатавы арэх (цёрты) - 1 дробка
- чорны перац - 1 дробка
- гарчыца - 1 ст.л.
- салёны агурок - 1 шт.
- тлушч - для смажання
- сухары паніровачныя.
Палову мукі спасераваць з маслам і развесці з малаком і 1 яечным жаўтком, каб атрымаць густы соус. Паляндвіцу слімака, карэнні і бульбу прапусціць праз мясасечку і вымешаць разам з соусам, дробна нарэзаным агурком, сфармаваць крэкеры каля 5 см даўжынёй, надаўшы ім даўгавата - круглявую форму, абкачаць у муце, намачыць у збітых яйках, запаніраваць у сухарах і абсмажыць у фрыцюры.
|