-10 тузінаў слімакоў,
-1 шклянка воцату,
-буйная соль.
Адвар:
-1 морква,
-1 цыбуліна,
-1 цыбуліна-парэя,
-перац,
-лаўровы ліст,
-цім’ян,
-соль.
Падліўка:
- 4 памідора,
-4 ст. лыжкі аліўкавага алею,
-1 цыбуліна,
-1 долька часныку,
-мука,
-соль,
-перац.
Абсыпце слімакі буйнай соллю, паліце воцатам. Вымочвайце 2 гадзіны, затым прамыйце ў некалькіх водах. Пакладзіце іх у вялікую патэльню з кіпячай вадой, бланшыруйце 5 хвілін. Выміце, дайце вадзе сцячы. Прыгатуйце адвар: пагатуйце вымытую і нарэзаную гародніну ў 2 літрах вады, дадайце смакавую заправу, пасаліце, паперчыце. Праз 10 хвілін пакладзіце туды слімакі і варыце 2 гадзіны (так, каб яны лёгка вымаліся з ракавін). Прыгатуйце падліўку: наліце аліўкавы алей у вялікую патэльню. Ачысціце цыбулю, нарэжце і пакладзіце ў патэльню, пасыпце сталовай лыжкай мукі. Змяшайце. Дадайце вычышчаныя ад скуркі і нарэзаныя памідоры, вычышчаны часнык. Пасаліце, паперчыце. Пакладзеце туды слімакоў, дадайце 1 шклянку адвара. Варыце на павольным агні 20 хвілін і падавайце на стол. Каб было лягчэй выняць слімакоў, дно ракавіны прабіце і, дунуўшы з другога боку, дастаньце слімака. Гэта і азначае – сюсарэла.
|