Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Экзатычная кухня

    СЛІМАКІ ПА-ЛІМУЗЕНСКУ

    -6 тузінаў бургундцкіх слімакоў,

    -1 шклянка воцату,

    -300 г вычышчаных грэцкіх арэхаў,

    -200 г сметанкавага масла,

    -1 зубчык часныку,

    -некалькі галінак пятрушкі,

    -соль,

    -перац.

    Для булёна:

    -0,5 літра белага сухога віна,

    -1 морква,

    -1 цыбуліна,

    -лаўровы ліст,

    -салера,

    -пятрушка,

    -соль,

    -перац.

     

    Слімакі, падрыхтаваныя загадзя, як гэта паказана вышэй, апусціць у ваду, падкісленую воцатам. За гэты час ачысціць 1 моркву і цыбуліну, нарэзаць іх, прыгатаваць зеляніну. Слімакі перакласці ў прасторны рондаль, заліць белым віном і вадой так, каб яны былі пакрыты цалкам. Пасаліць, паперчыць, дадаць нарэзаныя моркву і цыбулю, зеляніну і варыць 3-4 гадзіны. Пакуль слімакі варацца, прыгатаваць слімаковае масла, для чаго ачысціць арэхі і часнык, вымыць пятрушку, усё дробна нарэзаць; прапусціць мякіш жытняга хлеба праз мясасечку; сметанковае масла пакласці ў місачку, дадаць туды жа здробненыя арэхі і інш. зеляніна і мякіш хлеба, паперчыць і ўсё добранька змяшаць, каб атрымалася аднастайная маса. Калі слімакі зварацца, зліць булён, булавачкай выняць слімакі з ракавін, адрэзаць у іх чорныя кропкі на кончыку цела. Нафаршыраваць ракавіны такой жа выявай, як у папярэднім рэцэпце: на дно ракавінкі пакласці кавалачак слімаковага масла памерам з арэшак, затым - слімака і, нарэшце, зноў кавалачак прыгатаванага масла. Нафаршыраваныя слімакі выкласці ў вогнетрывалую страву маслам уверх, да кожнага слімака дадаць некалькі кропель белага віна і паставіць на 10 хвілін у гарачую духоўку. Падаваць неадкладна.

    Катэгорыя: Экзатычная кухня | Дабавіў: wawkalaki (07.07.2014)
    Праглядаў: 114 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar