- слімакі - 72 шт.
- грэцкія арэхі (вычышчаныя) – 300 г
- сметанкавае масла – 200 г
- часнык - 2 зубчыка
- соль,
-перац
- воцат
- ржаны хлеб
- морква - па густу
- салера - па густу
- лаўровы ліст - па густу
- пятрушка - па густу
- белае сухое віно - 500 мл
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
Філе слімакоў змясціць у ваду, падкісленую воцатам. Ачысціць адну сярэднюю моркву і 2 цыбуліны, нарэзаць іх, прыгатаваць зеляніну. Слімакоў выняць з падкісленай вады, пакласці у прасторны рондаль, заліць белым віном і вадой так, каб яны былі пакрыты цалкам. Пасаліць, паперчыць, дадаць нарэзаныя моркву і цыбулю, пятрушку і цім’ян і варыць 3 гадзіны. Пакуль слімакі варацца, падрыхтаваць іх ракавіны і "слімаковае" масла
|