- слімакі (паляндвіца) – 100 г
- сметанкавае масла – 100 г
- часнык - 3 зубчыка
- цытрына - 1 шт.
- пятрушка - 1 пучок
- кулінарны тлушч
- соль - па густу
-молаты чорны перац - па густу.
Размарожаную паляндвіцу слімака падсмажыць на патэльні ў кулінарным тлушчы з даданнем дробкі солі. Асобна прыгатаваць часнычнае масла. Часнык дробна пасекчы або нацерці на тарцы, дбайна размяшаць з размякчаным сметанковым маслам, дробна парэзанай пятрушкай, соллю, чорным перцам і сокам 1 цытрыны. Масла выкласці ў адмысловыя металічныя або фаянсавыя формы з парцыённымі вочкамі, у кожнае вочка пакласці часнычнае масла, зверху дадаць па 1 слімаку і на 3-5 хвілін змясціць у гарачую духоўку. Падаваць гарачымі.
|