- слімакі (паляндвіца) – 300 г
- сметанкавае масла - 150г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- сухое віно - 250 мл
- тамат-паста - па густу
- цукар- па густу
- чорны перац- па густу
- соль- па густу
- лаўровы ліст - па густу
-зеляніна - па густу.
Да 1 л вады дадаць сухое віно, пасаліць і ў гэтай сумесі праварыць паляндвіцу слімакоў на працягу 1 гадзіны. У канцы варкі дадаць лаўровы ліст. Дробна нарэзаную цыбулю і моркву пратушыць у масле з даданнем невялікай колькасці вады пакуль морква не стане мяккай, дадаць тамат-пасту, слімакоў і, пры неабходнасці, невялікую колькасць вады. Цукар, соль, перац і канцэнтраваны тамат дадаць па густу. Тушыць 25-30 хвілін. Падаваць парцыённа, пасыпаўшы зелянінай, як у гарачым, так і ў халодным выглядзе.
|