-4 апельсіна,
-1 банан,
-1 невялікае яблыка,
-палова свежага ці кансерваванага персіка,
-сок паловы цытрыны,
-3 ст. лыжкі цукровай пудры,
-4 ст. лыжкі смятаны ці тлустых слівак
Старанна вымыць садавіну. Банан ачысціць ад лупіны і парэзаць мякаць тоненькімі кружочкамі. Яблыка таксама ачысціць ад лупіны і, выдаліўшы неядомы асяродак, нарэзаць тонкай саломкай. Змясціць нарэзанае саломкай яблыка і бананавыя кружочкі ў невялікую салатніцу, дадаць да іх парэзаную на дробныя кавалачкі палоўку свежага ці кансерваванага персіка. Вымытыя апельсіны абцерці сурвэткай насуха, а затым разрэзаць над салатніцай кожны апельсін напалову. З кожнай апельсінавай палоўкі асцярожна выняць з дапамогай лыжкі мякаць. Вынятую апельсінавую мякаць акуратна падзяліць на невялікія кавалачкі, якія варта старанна ачысціць ад рэштак белай лупіны і зярняткаў. Дадаць кавалачкі апельсінавай мякаці ў салатніцу да змешчанай там фруктовай сумесі. Пасыпаць прыгатаваную фруктовую салату 2 сталовымі лыжкамі цукровай пудры, а затым паліць яго цытрынавым сокам і асцярожна перамяшаць. Пакінутыя без мякаці палоўкі апельсінаў напоўніць прыгатаванай фруктовай салатай і паставіць у халадзільнік. Перад падачай да стала ўзбіць смятану (ці сліўкі) з дапамогай міксера, дадаўшы да яе папярэдне 1 ст. лыжку цукровай пудры, і ўпрыгожыць узбітай сумессю начыненыя палоўкі апельсінаў.
|