-800 г кальмараў,
-2 памідора,
-1.5 цыбуліны,
-2 зубчыка часныку,
-2 шклянкі вады,
-1 цытрына,
-кроп,
-1 лаўровы ліст,
-молаты чырвоны перац,
- аджыка,
-1 ст. лыжка рэзкай травы,
-1 яечны жаўток,
-соль
Кальмараў ачысціць і нарэзаць кавалачкамі. Уліць у рондаль 2 шклянкі вады, сок цытрыны, дадаць дробнанарэзаную цыбулю, памідоры, часнык, кроп, рэзкую траву, лаўровы ліст, соль і перац. Пакласці туды ж кальмараў і тушыць на слабым агні пад вечкам 1 гадзіну. Пасаліць па густу. Пры падачы на стол, зняўшы рондаль з агню, дадаць жаўток, змяшаны з сокам цытрыны і соусам.
|