-200 г мукі,
-150 г сметанкавага масла,
-2 ст. лыжкі цукру,
-1 яйка,
-2 ст. лыжкі апельсінавага соку,
-200 г марцыпанавай масы,
-75 г цукру для бялковага крэму,
-ягады трускаўкі
-жэле для ўпрыгожвання
Замясіць цеста з мукі, сметанкавага масла і цукру. Астудзіць на працягу 1 гадзіны. Затым раскачаць тонкім пластом на паперы для выпечкі, выразаць вялікае сэрца і пакласці яго на бляху. Змяшаць апельсінавы сок з марцыпанавай масай і жаўтком яйка. З паловы сумясі зрабіць борцікі, а паловай нашмараваць сярэдзіну сэрца. Бялок ўзбіць з цукрам у тугую пену і вырабіць уздоўж унутранага боку борцікаў. Сярэдзіну сэрца выкласці ягадамі трускаўкі. Выпякаць у духоўцы пры тэмпературы 175 °С на працягу 25 хвілін. Глазураваць чырвоным фруктовым жэле.
|